Saturday, June 27, 2015

Το Ελικόπτερο Ερχεται


O εικονιζόμενος κύριος με την άσπρη ταινία είναι ο αριστερούλης περονιστής Adolfo Rodriguez Saa .
Πρόεδρος της Αργεντινής που κυβέρνησε την χώρα για μια ολάκερη εβδομάδα στα τέλη του 2001.
Ηταν η εποχή που φεύγανε  ένας - ένας οι πρόεδροι  και παρέδιδαν τον παπά στον επόμενο μέχρι που τέλειωσαν τα ελικόπτερα.  

Ο φίλος μας ο Adolfo ήταν κάτι σαν τον  Λαφαζανη της Αργεντινής στα 90s.  
Μόλις κατέρρευσαν οι συνομιλίες με το ΔΝΤ , βγήκε μπρός ο περήφανος σύντροφος και δήλωσε πτώχευση και στάση πληρωμών.
Αντικατέστησε τον περονισμό με λαικοδεξιά κηρύγματα εθνικής ανάτασης (ωπα κάτι μου θυμίζει αυτό) και ξεκίνησε τις γκαρίκλες για εθνική ανεξαρτησία και ξένους τοκογλύφους αλλά τον πήραν με τις πέτρες μετά από μία εβδομάδα. 

Δυστυχώς εμάς θα μας πάρει παραπάνω...........
Τη Δευτέρα λοιπόν ο Αδόλφος είχε 70% σε δημοσκόπηση ενώ την Παρασκευή έμπαινε στο Chinook για Νικαράγουα.
Βασικά είναι σωστό να δηλώνεις πτώχευση και στάση πληρωμών  όταν είσαι πτωχευμένος .
Πρέπει όμως  να αποδέχεσαι τις συνέπειες της πτώχευσης  μετά την πτώχευση  και ΦΥΣΙΚΑ να αναλύεις  γιατί πτωχεύσαμε και ηρθανε τα ελικόπτερα .
Στην Αργεντινή η πτώχευση λειτούργησε απλώς ως όχημα για να επανέλθει στη εξουσία τα πραγματικό κατεστημένο των βολεμένων.

Γιατί όπως και στην Ελλάδα , έτσι και στην Αργεντινή υπήρχε ο αρχικός λαϊκιστής Ραουλ Αλφονσίν (Ανδρέας Παπανδρέου) που διόριζε και έδινε επιδόματα και έτρεφε τα συνδικάλια σε ομάδες κρούσης δημιουργώντας ΚΑΘΕΣΤΩΣ έτσι ώστε  μετά από πολλά  χρόνια ο δεξιός Ντε λα Ρούα παρά τα ΔΝΤ και τα μέτρα να πέσει από κίνημα κατσαρόλας (Αγανακτισμένοι ήτοι το πλέον δραστήριο κομμάτι ενός καθεστώτος ) και να αναλάβει  ο εξίσου λαϊκιστής και «λεφτά υπάρχουν» Adolfo Rodriguez Saa.

Ηθικά διδάγματα
1) Το καθεστώς του κάθε Αλφονσίν , αυτοσυντηρείται και επιβιώνει πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του δημιουργού του

2) Σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη είναι εύκολο να μαζεύεις ψηφαλάκια όταν τάζεις τα πάντα σε όλους ειδικά στους χθεσινούς ευνοημένους του κάθε ΑΛΦΟΝΣΙΝ.
3) Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά οι βολεμένοι του Αλφονσίν είναι αυτοί που επεβίωσαν στην προηγούμενη και θα επιβιώσουν και στην επόμενη πτώχευση

Κατά τα άλλα-  θα φταίνε οι τραπεζίτες , οι μονοπωλιακοί όμιλοι  και οι γερμανοτσολιάδες.
Στην πραγματικότητα θα μας φταίει όποιος έχουμε υποψία ότι θα περικόψει τον κρατικό προϋπολογισμό του Πατερούλη – το ψωμί μας  

ΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΙΕΡΕΜΙΑΣ