Friday, July 3, 2015

H KOYΦΗ ΕΒΔΟΜΑC [ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ]


Εδώ και καιρό έχω  ψυλλιαστεί ότι όλοι οι «κουρασμένοι» εκεί έξω , γουστάρουν να γυρνάνε στο σπήλαιο τους και να ακούνε καλά πράγματα ή σε ελλειψη καλών ειδήσεων να μην ακούνε τίποτα.
Το φαινόμενο ονομάζεται επιλεκτική κώφωση και πλήττει αρκετό κόσμο από  όλες τις ηλικιακές ομάδες , φύλλα , εισοδήματα κτλ.
Οι κουφοί βασικά γουστάρουν να βλέπουν ανθρώπους να ευτυχάνε και πεταλουδίτσες να πετάνε και δεν γουστάρουν να βλέπουν συνοφρυωμένους καροτσόγερους που αγέλαστοι κουνάνε τα δάχτυλα και μιλάνε βλοσυροί.

Οι κουφοί δεν γουστάρουν επίσης να βλέπουν αυτούς που ακούνε και κατανοούν τους καροτσόγερους .
Οι κουφοί αντίθετα γουστάρουν να βλέπουν τους ανθρώπους χασκογελαστούς και ευδιάθετους ακόμα και οταν τους λένε «τωρα θα σε γ@μήσω ρε κουφέ».

Να εξηγούμαι : Όταν μιλάς στον χασάπακα για προϋπολογιστικό έλλειμμα και κακοδιαχείριση που πρέπει να μην επαναληφθεί δεν κουράζεις απλά το σαγόνι σου αλλά δημιουργείς έναν εχθρό .
 Όπως η σπάλα δεν έχει μυστικά ούτε κρυφές όψεις αυτό πρέπει να ισχύει και για  το λοιπό σύμπαν , τι πας λοιπόν να μας πεις ρε εξυπνάκια ?
 Λεφτά για κοψίδι ποιος μας τάζει και υπόσχεται χαμογελώντας ?
Αυτός είναι  ο καλύτερος για μας , όχι ο γιαλαμπουκουρας με τα μανικετόκουμπα. 
Έτσι μας προέκυψε ο εκλεκτός του χασάπικου , Αλέξης Τσίπρας. 
Το παιδί με την καθαρή άσπρη ποδιά όπου όλα τα μνημόνια τα σφάζει και τα μαχαιρώνει

Όπως κατάλαβες η  χώρα έχει πολλά χασάπικα με πολλούς πελάτες το καθένα στους οποίους  το ξύγκι έχει φτάσει μέχρι τα εγκεφαλικά γάγγλια.
Μέχρι πρόσφατα είχες μία και μόνο επιλογή . 
Τους παρακολουθούσες να μπενοκλαδιάζουν και να χέζουν και προσπαθούσες να πείσεις τον εαυτό σου ότι όλα θα πάνε καλά στη χασαπόχωρα. 
Καλώς να ρθει ο Τσιπρακας είπες

Πλέον όμως τα πράματα άλλαξαν .
Ήδη διάγουμε την κουφή εβδομάδα  όπου πλέον η πανσέτα εξηντλήθη και το παηδάκι απλώς  τέλειωσε και εσύ καλείσαι  να επιβιώσεις με τους χιλιάδες κουφούς χασάπακες που πρέπει να συνεχίσουν να τρώνε  και να αφοδεύουν .

Θα  βρούμε νέο Τσιπρακα ή μήπως να δώκουμε μια ευκαιρία στον παλιό ?

Φοβούμαι όμως ότι όσο ασχολούμαστε με τους Τσίπρακες , κλείνουμε τα μάτια στο πραγματικό πρόβλημα –
Ζούμε σε ένα χρεωκοπημένο και άδειο χασάπικο γεμάτο με τρελαμένους ΚΟΥΦΟΥΣ χασάπηδες.
Σε λίγο θα καταλάβουν οτι η πανσέτα δεν θα ξανάρθει και το παηδάκι θα μείνει καταχωρημένο στις υποσυνείδητες αναμνήσεις τους.
Τι θα γίνει τότε θα σου πώ απο Δευτέρα 6/7/2015