Monday, July 13, 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ


Αυτές οι γραμμές γράφονται αργά το βράδυ της 12ης Ιουλίου 2015 οταν οι κακοί δανειστές και τοκογλύφοι του μισό τοις εκατό ζητούν απο την σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα  εγγυήσεις εμπιστοσύνης και ιδιοκτησίας , αμεσο νομοθετικό εργο ή time out απο την Ευρωζώνη.
Το τελευταίο σενάριο (αυτό του time out) δεν είναι νέο  αλλα επίσημο σχέδιο που η ομάδα Schauble  επεξεργάζεται απο το 2011 σε επίσημη γνώση της Ελληνικής πολιτείας.
Αυτό το σενάριο  αποτελεί πλέον θέση της σχετικής πλειοψηφίας των κακών εταίρων - δανειστών ή τοκογλύφων οπως τους ονομάζουμε ανάλογα με το ακροατήριο.
Τα βασικά σημεία που τίθενται σήμερα απο τους τοκογλύφους και οδηγούν σε αυτό το σενάριο είναι : 
1) H Ελλειψη Εμπιστοσύνης 
2) Oι Υψηλές  ανάγκες χρηματοδότησης που ειναι πλεόν υψηλές λόγω καταστροφής του τραπεζικού συστήματος και ...
3) Η Βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (τι άλλο ?).

H Ελλάδα τι αντιπαρατάσσει απέναντι σε  αυτά ?  
Δυστυχώς αδυνατούμε να  αντιπαρατάξουμε επιχειρήματα λογικής διότι στο γήπεδο της λογικής ηττηθήκαμε κατα κράτος. 
Ας γρυλίσουμε λοιπόν καμια ανερμάτιστη αρλουμπα περι πραξικοπήματος. 

Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να  δούμε τα επιχειρήματα των δανειστών ενα προς ενα :

Μας κατηγορούν ΟΛΟΙ ως αναξιόπιστους (εξ'ου και το ελλειμα εμπιστοσύνης)
Το σχόλιο των περισσοτέρων απο τους κακούς δανειστές είναι οτι δεν μπορούν να βασιστούν σε μια κυβέρνηση που λογω εσωτερικών σκυλοκαυγάδων αλλάζει γνώμη κάθε εβδομάδα και ενω διαθέτει μια περίεργη λαική εντολή μέσω ενός περίεργου δημοψηφίσματος στο να μην υπογράψει μέτρα λιτότητας , τελικά προσέρχεται με το χέρι απλωμένο σαν τη μπουλτόζα για δανεικά.
Αμα θες να φύγεις φύγε ρε σκερβελέ και λύσε τα προβλήματα σου μόνος.
Ως αντάλλαγμα των δανεικών ,η κυβέρνηση υπόσχεται στους κακούς εταίρους μια πληθώρα  φόρων  και μονο φόρων που παραπέμπουν σε λιτότητα . 
Προφανώς ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ η κυβέρνηση (ή κάποια τμήματα της) γούσταρε να συνεχίζει τις προσλήψεις , να μην περικόψει τη μισθολογική δαπάνη των ρετιρέ , να αφησει το δημόσιο ΑΝΕΠΑΦΟ κτλ καθότι πλείστοι των Συριζαίων βουλεφτάδων προέρχονται απο το πραγματικό κατεστημένο της χώρας ήτοι τους συνδικάλες του δημοσίου. 
Δίκαιο το σχόλιο των κακών εταίρων ? 
Οποιος απαντήσει ΟΧΙ  ας ρίξει την ευθύνη της αδικης κατηγορίας περι ελλείματος εμπιστοσύνης στους Φιλανδούς του Γερμανούς και τους Μολδαβοσλοβενοσλοβάκους...


Εχουμε λεει Υψηλές ανάγκες χρηματοδότησης - πολλαπλάσιες απο πέρισυ
Το τραγικό σφάλμα Σαμαρά , αυτο της υποχώρησης απο τις μεταρυθμίσεις μας οδήγησε σε απώλεια εμπιστοσύνης της διατραπεζικής και κατευθείαν στον ακριβό ELA.
Κακό μεν αλλά επι Σαμαρά δεν είχαμε bank run
Τι εγινε όμως  μετά το ΣΑΜΑΡΑ ? 
Η κυβέρνηση δεν δικαιολογήθηκε ποτέ για το Βank Run των 60 δις απο τον Γενάρη ως την αποφράδα Παρασκεύη και φυσικά ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ για να το αποτρέψει ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. 
Εφάρμοσε περιορισμούς κεφαλαίου οταν το πρόβλημα κακοφόρμησε και φυσικά εριξε την ευθύνη στους κακούς ξένους αντι της Κουγκολαγνείας και των ύβρεων που εξακόντιζε κατα των κακών Δανειστών απο τους οποίους συνεχίζει να ζητά χαρτζηλίκι.  
Ακόμα χειρότερα : Ενώ μας φλόμωνε στην μπαρούφα για το κακό χρέος , Η κυβέρνηση επεβάρυνε τον δανεισμό κατα 89 δισεκατομμύρια Ευρώ μέσω του ELΑ.  
Δανειζόταν για το τραπεζικό συστημα που κατερρεε επειδή οι ανεύθυνοι Υπουργοί και βουλευτές της μίλαγαν για Κούγκι και Ευρωπαική καταστροφή.  
Ποιος φταίει για το κλείσμο των τραπεζών ?  
Γνωρίζαμε πλήρως και υπογράψαμε ως χώρα  τον κανονισμό λειτουργίας του Ευρωσυστήματος , κατα συνέπεια  όσο μπορεί κάποιος να κατηγορεί τον Ντραγκι οτι κλείνει την στρόφιγγα για να πιέσει πολιτικά αλλο τοσο εύκολα μπορεί κάποιος  να υιοθετήσει  την εντελώς αντίθετη θεωρία συνομωσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  επίτηδες έστησε την αποτυχία διαπραγμάτευσης και μέσω της πολιτικής της κακοφωνίας των στελεχών του έστησε το bank run και τελικά έστησε το κλείσιμο των τραπεζών μέσω της καθυστέρησης συμφωνίας με την παρέλευση του τέλους του προγράμματος.
 Το blame game είναι απλό : Μόλις έκλειναν οι τράπεζες θα κατηγορούσαμε τους κακούς Ευρωπαίους και θα κερδίζαμε ανετα το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που σκόπιμα σχεδιάσαμε.

Και τώρα ασε το bank run και πιάσε τον προϋπολογισμό.
Τι κάναμε για τον προϋπολογισμό της χώρας και τα έσοδα απο φόρους ? 
Καλή ερώτηση πάμε στην επόμενη μια και μετά το κλείσιμο των τραπεζών δεν θα έχουμε καν προϋπολογισμό


 Η Βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους 
 Ενα χρέος καθισταται μή βιώσιμο κυρίως οταν δεν εξυπηρετείται.
 Ο λόγος χρέος προς ΑΕΠ εχει ουσία οταν ο λόγος προυπολογισμός προς ΑΕΠ εχει ουσία.
 Με την συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν εξυπηρετείται ουτε καν ο προυπολογισμός , λές να εξυπηρετείται το χρέος ?


 Με ολα αυτά τα δεδομένα και παρότι ενα Grexit  θα ρίξει την χώρα στην λίθινη εποχή , δεν αντέχω να δώ τα κομματόσκυλα του αντιμνημονιακού κατεστημένου στο δρόμο να ουρλιάζουν για τα δίκια τους ενώ πληρώνονται.
Προτιμώ να τους δώ να πεθαίνουν απο την πείνα και τις ταραχές.

Παρά τις προτιμήσεις μου , ο Θεος εχει το σχέδιο του ......